Barkod nasıl Alınır?

Ticari Mal ve Hizmet için Barkod’ Nasıl Alınır?

Kitap, dergi, gazete, bülten dışında kalan herhangi bir sektörde ürün üretiyor, dağıtıyor, ithal ediyor yada paketliyorsanız (Gıda, tarım, havancılık, ilaç, kozmetik, temizlik, sanayi ürünleri, otomotiv, kimyasal ürünler, genel ticari ve tüketim eşyaları, elektronik, bilişim, sağlık, ortopedi, iletişim, beyaz eşya, spor, tekstil, deri, kundura vb)
Barkod almak için
gerekli evrakları buradan indirebilirsiniz…
ya da aşağıdaki linkleri tıklayarak edininiz.
(Adobe Acrobat PDF) – (Word DOC)
İşlemlerin başlatılabilmesi için hazırlayacağınız bu evrakları BARKOM’a ulaştırarak gerekli talimatı veriniz.

Bilgi almak için
0332233 42 00
0332-237 40 40
0545-237 40 40
0554-237 40 40
‘ı arayınız.

İletişim ücreti bizden
Bize çaldırın sabit numaranızı bildirin yahut bir e-posta ile sabit hattınızı bildirin biz sizi arayalım. Telefon parası ödemeyin.

BARKOM gereken tüm çalışmalara sizin adınıza yürütecek
Ticaret/Sanayi Odalarının üyesi iseniz yaklaşık 7 günde
Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının üyesi iseniz yaklaşık 10 günde çözüme kavuşturacak ve sonuçtan sizi haberdar edecektir.

Ürünleriniz halen barkodsuz ve barkod yaptırmak istiyorsanız Global Standardlar’ın istemiş olduğu aşağıdaki evrakları hazırlayarak bize ulaştırmanız yeterli olacaktır. Tescil işleminiz tamamlandıktan sonra Barkom size Barkod Master filminizi üretecek ve/veya numaralandırma hizmeti verecektir.

Barkod Müracaat Evrakları için tıklayın (WORD dokümanı)
Barkod Müracaat Evrakları için tıklayın (PDF dokümanı)


Kitap (ISBN) Barkodunu nasıl alırım?
Süreli Yayın (ISSN)Barkodunu nasıl alırım?

Kitap (ISBN) ya da dergi (ISSN) gibi yayınlarınıza ait numaraları aldıktan sonra Numaralarınz Barkom’a bildirere Barkod Master Film’ini alabilirsiniz. Barkom’dan aldığınız size ait Barkod Master Filmi matbaanızda kitap yada derginize basılmasını sağlayabilirsiniz…

Barkod Master Film Nedir?

Barkod Master Film; Barkod’un basıldığı orjinal çizimdir. Negatif veya pozitif olabilir. Ürün üzerine basılan barkod’un bir defada doğru olarak okunabilmesi; çok önemli olduğu için master filmin GS1 ve TSE standardını karşılaması mutlak şarttır.
BARKOM; yüzde yüz bu standartları sağlayan barkod master filmlerini üretmektedir.

Barkod Master Filmleri büyütülüp/küçültülemedikleri gibi suretlerinin alınması da sorunlara neden olur. Bu durumların yaşanmaması için orjinal master film kullanmak her zaman daha doğru ve ekonomiktir.

Barkom; 1990’dan buna GS1 ve TSE standartlarında binlerce üreticimizin barkod master filmlerini üretmektedir.  EAN-UCC8, EAN-UCC13, UCC-EAN14, ISBN; ISDN, ISSN Barkod Master Film siparişlerinizi aynı gün teslim etmektedir.

Barkod’u herkes yapabilir mi?
Barkod uygulamalarında doğru yöntem ve teknikleri kullanmadığımız zaman; para, zaman ve güveninizi kaybedebilirsiniz.

Tüm barkod uygulamalarınızda Tam 19 yıldır bu hizmeti veren BARKOM‘dan teknik destek ve danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Barkom’dan alacağınız teknik danışmanlık işinizi kolaylaştıracak ve daha ekonomiğe gelecektir. Bazı işgüzarlar bilmedikleri yada eksik bilgileri ile üreticileri yanlış yönlendirerek büyük ve önemli uygulama hatalarına neden olmaktadırlar. Değeri milyarları bulan bir ürün için yetkilendirilmiş uzman kuruluşlara 3-5 YTL vererek çözüm üretmek varken doğru olmayan tercihler pahalı sonuçlara neden olmaktadır.

Yaşamımızı kolaylaştıran sihirli çubuklarla ilgili merak ettiğiniz konular ve çözümleri Barkom’da bulacaksınız.

Benim barkodlarım neden okunmuyor?
Bazı firmalar bizi arayarak ürünlerinden barkod olduğunu okuyucular olmadığı için yeniden etiket bastırarak yapıştırmak zorunda kaldıklarını bununda para, zaman iş gücü kaybına neden olduğunu ifade etmektedirler. Bunun temel nedeni barkod bilgisayarda oluşturulan birer çizgiden ibaret sanan grafik ve matbaa sektöründeki bazı kişilerin yanlış yönlendirmesidir. Barkod bir teknolojidir ve ihmal edilemez kuralları vardır. İşgüzarların yanlış yönlendirmesi nedeniyle bir çok üretici mağdur edilmektedir. Barkod okuyucular tarafından okunabilen birer teknoloji olduğuna göre rastgele yan yana gelmiş çizgilerden ibaret değildir. Bu nedenle de asla ihmal edilemez yaşamsal teknik kuralları vardır. Bu konuda hiç bir teknik bilgisi olmayan
– yetkisiz kimselerin yaptığı barkodlar,
– yanlış ölçeklenmiş barkodlar,
– doğru baskı tekniğine göre hazırlanmamış barkodlar,
– baskı rengi doğru seçilmemiş barkodlar,
– zemin rengi doğru seçilmemiş barkodlar,
– okunulabilirlik testlerinden geçmemiş barkodlar,
– ışık çizgilerine riayet edilmemiş barkodlar,
– gibi bir çok hatayı barındıran uygulamalar sizlere büyük maliyetler doğurabilecektir.
Sizin barkodlarınızda BARKOM’un Müşterilerinin barkodları gibi hatasız okunmasını istiyorsanız 332-237 40 40’ı hemen arayınız…

Üretici numaram geldi. Numaraları mı kendim verebilir miyim?
Hayır. GS1 için imzaladığınız noter taahhütnamesini okumamışsanız lütfen okuyunuz. Çünkü üç kuruşluk film maliyetinden kaçarken başınıza geleceklere razı iseniz istediğinizi yapabilirsiniz. Yapacağınız hataların size açacağı yüksek maliyete ayrılmış bütçeniz ve zamanınız varsa
her türlü riski alabilirsiniz.

Sizden kaynaklı hataların maliyetini kim karşılayacak?
Barkom açıkça taahhüt eder ki Barkom kaynaklı her türlü zararı tazmin eder.

Barkodsuz tarım ürünleri 2005’den itibaren Avrupa’da satılmayacaktır.
AB standartlarına ve Tarım ve Köy İşlerini Bakanlığı’nın tebliğine göre ürünlerin fiyat ve kalitesine bağlı olmadan izlenebilirliği (barkodları) yoksa ürünler 2005’den itibaren Avrupa’da kabul edilmemektedir.

Ülkemiz son yıllarda yaş meyve ve sebze ihracatında özellikle tarımsal ilaç kalıntıları (rezidü) bakımından önemli sorunlar ile karşılaşmaktadır. Avrupa Birliği ülkelerindeki büyük perakendeci kuruluşlar kendi toplumlarının sağlıklı tarımsal ürünler tüketimini temin etmek için bu ülkelerde yetiştirilen ve dışarıdan ithal edilen tarımsal ürünlerde aranan minimum standartları yeni bir düzenleme yaparak belirlemişlerdir.

Bu nedenle de ürünlerine Barkod uygulaması yapmayan Tarım üreticileri iç ve dış pazarlarda ürünlerini pazarlayamayacaktır. Ürünlerinizin iç ve dış pazarlara gidişinde sorun yaşamamak için acilen bizimle temasa geçiniz.

Barkodunuz var ise GS1 Türkiye’ye aidat borcunuzun olup olmadığını öğrenmek için lütfen tıklayınız.

Ürünler için tıklayın…
Barkod yaptırmak için tıklayın…

Referanslar için tıklayın…
Basılabilir film barkod renkleri için tıklayın…

Uluslararası yıkama sembolleri için tıklayın…

BARKOM Bilgi Sistemleri ve Danışmanlık Ltd Şti.
Nişantaşı Mah. Dr H Baybal Cad. Sehavet Sitesi No 5/C Selçuklu 42060 KONYA
Tel 332.233 42 00- 237 40 40 pbx   Faks 332.237 85 89  barkod@barkom.com.tr
Turkcell
545 . 237 40 40
Avea 554 . 237 40 40
http://www.barkom.com.tr

Yorum bırakın

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

  • Barkod Yapımı

  • RSS Gıda Hareketi

    • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.
  • RSS Time Türk

  • Barkod Ziyaretçi

    • 1.609 hits
  •